Turkije

Turkije is een land waar we verschillende keren zijn geweest, en ook voor verschillende doelen. In Istanbul zijn we twee keer geweest. Eén keer een week samen en één keer een weekend met onze ouders en kinderen ter gelegenheid van ons 25-jarig huwelijk. Bij allebei de gelegenheden zijn we tot de conclusie gekomen dat het toch wel een heel mooie stad is. Niet eens alleen vanwege de cultuur, maar zeker ook doordat de stad een smeltkroes is van verschillende bevolkingsgroepen, hun gewoonten en hun manier van kleden. We zagen vrouwen in sluier gezellig keuvelen met jonge meiden in een korte rok of spijkerbroek. Dat is een beeld dat je in het westen verwacht en maakt het dan ook erg speciaal. Het was dan ook een genoegen om de tweede keer onze gasten te laten zien wat wij zo mooi vonden aan Istanbul. Vanaf 2005 zaten we een paar jaar min of meer vast aan de vakantieperiode. Daarom hebben we een bestemming gezocht die in die periode bereisd kon worden en die niet zo heel lang was. Dat betekende voor 2006 Oost-Turkije, een reis die toch al in de planning zat voor een van de komende jaren. Veel minder goed voorbereid dan we normaal zijn gingen we op pad en we zijn aangenaam verrast. Hoewel we niet echt bekend zijn met West-Turkije, afgezien van Istanbul, is het oosten van het land toch meer onze regio. Het is er niet afgeladen met toeristen en is is zeker voldoende te zien als het gaat om oudheden en hedendaagse cultuur. Ook de gastvijheid en hartelijkheid van de bevolking viel ons ontzettend op, heel anders dan we verwacht hadden na alle verhalen over de Koerdische bevolking. Wat ons betreft echt een aanrader voor de reiziger die eens dichtbij huis wat anders wil.

6 antwoorden op “Turkije”

 1. leuke en informatieve homepage. Wij zijn pas 5 jaar getrouwd en hebben nog niet zoveel gezien. Voor ons heeft Turkije heel veel verschillende gezichten en we gaan steeds weer terug.

 2. Informatieve site, met leuke reisverhalen is dit! Veel foto’s er ook bij… Kwam eigenlijk voor Istanbul maar heb al een heleboel meer bekeken nu. Leuk!
  groetjes en veel reisplezier! Yvonne

 3. Hallo Piet en Marian,
  Heb me erg vermaakt met jullie website. Ik had het gedeelte van Istanbul al een keer eerder gezien, vlak voor we zelf naar Istanbul zijn geweest, maar wist toen niet dat het onderdeel was van een veel grotere site. Jee, wat een uitgebreide info, met verhalen en foto’s hebben jullie hier verzameld. Jullie hebben al heel wat gezien.
  Veel plezier verder, groetjes Yvonne

 4. Ik kwam op jullie site via de Istanbul site. Wij gaan hier over 2 weken naar toe. Heb o.a. door jullie site een indruk gekregen wat ons te wachten staat. We kijken er erg naar uit.
  Onze reisverhalen zijn op onze site te lezen. Heel herkenbaar zijn ook de verhalen van Egypte, Lombok etc. Heerlijk he al die andere landen, mensen, culturen etc. Allemaal ervaringen die niemand je meer af kan nemen.
  Enne….veel reisplezier voor de toekomst.

  gr Maaike

 5. We zijn weer terug in Nederland van onze 8-daagse stedenreis naar Istanbul. Het Dolmabahòe Paleis was meer dan de moeite waard. We hebben nog lang niet alles gezien en we moeten dus nog minstens een keer terug. Onze foto’s en lijst met tips staat al op onze site. En vanavond komt ook ons reisverhaal erbij.

  gr Maaike

 6. Hoi Piet en marjan.

  Snel effe het reisverslag Oost Turkije doorgefietst.
  Een dezer dagen nog eens rustig doorlezen.
  Ziet er prachtig uit!, jullie hele site trouwens.
  Mooi om de reis nog eens door de ogen van een ander te beleven.
  Ben al weer bezig met de voorbereiding van mijn volgende trip.
  Op 16 december vertrek ik met Koning Aap naar Laos-Cambodja. Kijk er al weer geweldig naar uit.

  Groetjes, en wie weet tot ziens
  Hans (groepsgenoot oost Turkije)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *