Israël

In 1998 zijn we een weekje in Eilat geweest. De bedoeling was lekker uit te rusten en van de voorjaarszon te genieten. Omdat we liefhebbers zijn van snorkelen en duiken kwam dat uitrusten er niet helemaal uit. We hebben vier dagen doorgebracht met duiken in de Rode Zee van Israël en ook Egypte.  De koralen en dieren van de Rode Zee zijn werkelijk fantastisch en het duiken met de dolfijnen van Dolphin Reef was heel speciaal. Van de zon hebben we zeker ook genoten, het was tussen 35 en 43 graden, lekker warm dus. Toen we op 2e Paasdag terugkwamen viel in Nederland natte sneeuw, even wennen was wel nodig. Het was een relaxed weekje hoewel de fysieke inspanningen van het duiken toch aardig waren, in deze warmte lopen met een volledige duikuitrusting valt niet altijd mee. In augustus 1999 hebben we een rondreis gemaakt door Israël. Als eerste hebben we zes dagen in Jerusalem en omgeving doorgebracht. Natuurlijk hebben we onder andere Bethlehem, Masada en Yad Vashem bezocht en bezichtigd. Ook drijven in de Dode Zee stond op het programma en was erg leuk. Na Jerusalem zijn we verder het land ingetrokken naar het noorden en hebben ook een paar dagen in een kibboetshotel doorgebracht. Na alle indrukken die dit fascinerende land achter liet zijn we een weekje in Netanya geweest om uit te rusten aan het strand en zwembad. Elke avond hebben we de tijd doorgebracht op het plein met alle restaurantjes en café’s. Dat was erg gezellig, ook omdat er vaak iets van muziek of dans was. We waren ook steeds met een leuk ploegje en dat maakt het helemaal niet onplezierig om tot ‘s-avonds laat bij 30 graden te blijven zitten.

2 antwoorden op “Israël”

  1. leuke en verzorgde site over Israel. Wij vertrekken over acht weken voor een rondreis naar dit land. Geweldig die tip over de fotocamara bij de dode zee.

  2. Hoi piet en marianne!
    Wat een geweldig leuke site! Heb tijdje bekeken en korte stukjes gelezen. Wij zijn in t voorjaar ook 2 weken geweest, het blijft kriebelen en trekken. Daarom ga ik van de zomer met mijn dochter samen naar Israel.
    Heb je tips, en tijd om te sturen, meer dan welkom.
    Veel shalom, petra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *