Indonesië

In 2005 werden we door studie gedwongen om onze vakantie op te nemen in juli/augustus. Omdat we toch een heel aantal landen nog op de verlanglijst hadden staan konden we kijken welk land het best zou passen bij die maanden. Het werd Indonesië, en voor onze eerste keer naar die archipel zochten we een reis uit naar de Kleine Sunda-eilanden en Sulawesi. De Kleine Sunda-eilanden voornamelijk voor de Komodo-varanen en Sulawesi omdat we gehoord en gelezen hadden over het Toraja-volk en we daar ook graag meer van wilden weten en meemaken. We hebben een paar hele mooie wandelingen gemaakt en in Tana Toraja (het land van de Toraja) een begrafenisceremonie mogen meemaken. Voor foto’s en het reisverslag kun je natuurlijk terecht in het menu.

13 antwoorden op “Indonesië”

 1. Complimenten voor de site.
  10 jaar lang heb ik met groepen ouderen(60+) reizen naar Indonesië gedaan en ging er ook diverse keren prive naar toe. Mijn geboorteland! Ik zag zoveel terug, zelfs bekende gezichten.
  Gevolg…..HEIMWEE. Nogmaals Complimenten!

 2. Mooie website en prachtige foto’s. Ik heb vooral gekeken op jullie Indonesie pagina’s. Ben zelf dit jaar naar Flores, Rinca, Komodo, Sumbawa, Lombok en Bali geweest en herken veel terug bij jullie foto’s. Mijn reisverslag en foto’s staan op de volgende website: website.leidenuniv.nl/~linth orsthjm/sunda2005/
  Jammer genoeg past het lange adres niet helemaal in het Homepage vakje.
  Kom gerust eens kijken.
  Groet, Huub

 3. Prachtige overzichtige website met geweldige foto’s! Ideaal om een nieuwe reis voor te bereiden…

  Ik ga volgende week (weer) naar Indonesie, bedankt voor de extra voorpret
  Jenny

 4. Hoi,
  Ik was een beetje aan het surfen op het web en zag jullie reisverslag van Indonesie.We zijn in oktober/november van dit jaar naar de Sunda-eilanden geweest. Veel foto’s zijn erg herkenbaar we hebben erg van deze reis genoten.

  Groetjes Diana en Hans

 5. Bedankt voor de verhalen en foto’s van Sumbawa en Flores! Nog twee weekjes voordat ik al dat moois met eigen ogen ga aanschouwen.

  Ik ben met name benieuwd naar de wegen op Flores… Hoewel iedereen zegt dat het uitzicht geweldig is, ben ik toch wel benieuwd naar de hobbelige slingerwegen We zullen zien, haha.

  Groet,

  Jenny

 6. Leuk om jullie verhaal (Bali/lombok) te lezen. Te meer wij (4 volw +2 kids)volgende week ook er naar toe gaan met Baobab. Wisam Soedjono (Tetebatu)staat ook op onze lijst. Niet zo denderend dus….eten ook niet?!?. Jullie hadden een leuk resto gevonden. Zou ik de naam of adres van mogen krijgen per mail??
  Hebben we in iedergeval goed te eten

  Nogmaals heel leuk hoe jullie de reizen beschrijven…..en dat zijn er nog al wat.!!!
  Vriendelijke groet,
  Spyke

 7. Hoi piet en marian
  Wat een goede mooie site. Ik ga in april/mei met baobab naar de sunda eilanden en sulawesie voor 30 dagen.
  Ik ben 51 en reis alleen.Heb alvast genoten van alle foto’s.Alle tips van iedereen die er geweest is zijn welkom want ik vlieg ook eerder heen en later terug dan de groep omdat er geen ticket meer was. Is een klamboe lekker om mee te nemen of zoemen de muggen niet om je hoofd? Is de tocht op sulawesie erg zwaar.Het reisprogramma zegt 6 uur wandelen per dag.Hier twijfel ik een beetje over in de warmte???
  Verder hoe primitiever hoe leuker.Groetjes van marjo.

 8. goedendag
  ik werd door mijn broer gevraagd of mijn vrouw ook een tweeling zus had.
  want namelijk bij uw foto’s van bali 2005 24.jpg
  staat iemand op die sprekend mijn vrouw is,gewoon eng om te zien!!!ik wilde graag weten bij wat voor een gelegenheid cq ritueel die foto gemaakt is.zomaar voor mijn iegen nieuwschierigheid.
  vriendelij ke groet Frans Roes

 9. Ben net teruggekomen uit Indonesie. Ik zag dat jullie op Flores zijn geweest en dat vond ik toch een berichtje waard gezien niet iedereen daar komt! Ik vond het namelijk fantastisch daar.Ik ben vanuit Lombok met een boot (4 daagse reis, oa de veranen bezocht) naar flores gegaan. heb er veel gewandeld, waaronder naar de waterval (Cunca Wulang Waterfall).. fantastische tocht met een plaatstelijke gids (vergeet geen fooi te geven). Wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Was fantastisch!! Kelumitu zijn we ook naar gewandeld vanuit moni. was ook schitterend. Jullie hebben daar ook mooie foto’s van! Geeft me weer goede herinnering… ga zo door!

 10. Beste Piet en Marian,
  Met veel plezier heb ik jullie reisverslag Japan gelezen. Hartelijk dank daarvoor. In het najaar ga ik samen met mijn zus en zwager een reis maken naar Japan. Jullie manier van reizen spreekt ons erg aan. Hoe hebben jullie de reis naar Japan georganiseerd en door welke organisatie?

  Ik hoop dat jullie ons van de nodige informatie kunnen voorzien.
  Met vriendelijke groet,
  Cobie Looijesteijn

 11. beste Cobie,
  wij hebben de reis gemaakt met een groep, en geboekt via Sawadee. Die zorgen naast voor een reisbegeleider, de vlucht en de hotels ook voor een Railpass waarmee je zelfstandig door Japan kunt reizen. Natuurlijk biedt Sawadee ook een programma of tips wat er allemaal te zien is op de plaats waar je op dat moment bent. Vaak ga je dan met (een gedeelte van) de groep op pad, maar juist door de Railpass die persoonlijk is kun je ook je eigen plan trekken als je daar op enig moment behoefte aan hebt. Zolang je maar zorgt dat je aanwezig bent op het moment dat de groep naar een volgende bestemmin / hotel vertrekt.
  heel veel plezier in het prachtige Japan, het gaat je vast bevallen.
  Piet en Marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *