India

In augustus 1997 zijn we naar Noord-India geweest. Het was een combinatiereis met Nepal. Het was ook de eerste keer dat we met Djoser op reis gingen. Een andere manier van vakantie, maar deze is ons heel goed bevallen. Met name de individuele ruimte in het programma is voor ons prima. Deze reis was onze eerste (maar zeker niet onze laatste) kennismaking met India, een voor ons zeer speciaal land en volk. We hebben natuurlijk de belangrijkste dingen gezien zoals de Taj Mahal in Agra en het Rode Fort in New Dehli, maar ook minder bekende dingen als de Baby Taj en dorpjes in een landelijke omgeving. Ook de erotische tempels van Khajuraho zijn erg mooi, het verhaal gaat dat daar de Kama Sutra vandaan komt en dat kan gezien de afbeeldingen best wel eens waar zijn. De meeste indruk is achtergelaten door Varanasi, India in het kwadraat als het gaat om kleur, geur en geloof. In 2001 kwamen we terecht in Zuid-India. Omdat we al in Noord-India waren geweest was de cultuurschok minder groot en hebben we dus met volle teugen kunnen genieten van al het moois dat India te bieden heeft. Wat opviel was dat het verschil tussen Noord en Zuid zo groot is, in de natuur maar vooral ook in de architectuur. Met name de kleurrijke tempels waren veel anders dan de tempels en forten van het noorden. In Mysore hebben we ook kunnen genieten van een festival met de bijbehorende optocht en de verlichting van het paleis van de Marahadja. Het was als een sprookje, negentigduizend lampjes in één keer aan om het paleis en de bijgebouwen te verlichten. Ook veel muziek en zang op het terrein van het paleis maakten vooral de avonden tot wel een heel speciale belevenis.

4 antwoorden op “India”

 1. Genoten van de dia-beelden van India.
  Was daar in 1974 en 1978.
  Ga nu in maart weer terug in het kader van een speciaal bezoek.
  De opening van een opvanghuis voor bevrijde kindhoertjes.Organisatie People’s Trust Nederland.
  Dank voor de beelden.

 2. Hoi Hoi,
  Met veel plezier jullie India reis gelezen! Erg leuk geschreven en mooie foto’s. We zijn van plan om in 2008 naar India af te reizen dus we zijn ons nu aan het “inlezen”. Per toeval op jullie site terecht gekomen. Van begin tot eind jullie verslag gelezen. Heerlijke verhalen, alleen kiezen wij wel voor een andere organisatie
  Mochten jullie interesse hebben in onze reizen, neem dan eens een kijkje op onze site. Wij wensen jullie nog vele mooie reizen toe!
  Met vriendelijke groet,
  John en Pasca

 3. Hallo,
  eerst en vooral: wat een mooie site!
  Zelf ben ik plannen aan het maken om in juli en augustus naar India te trekken. Het klimaat (weer) houdt me echter een beetje tegen. Regenbuien op zich vind ik niet erg maar ik vind het wel belangrijk dat er voldoende zon is. Uit jullie reisverslagen had ik de indruk dat dit niet echt het geval was, of toch?
  Weten jullie waar het tijdens deze maanden een aanrader is (qua weer) om in India rond te reizen?
  Alvast bedankt,
  groetjes,
  Hanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *