Egypte

In de zomer van 2000 hebben we Egypte bezocht. We zijn met Djoser drie weken door het land getrokken en hebben natuurlijk alle bekende sites gezien. Het is werkelijk onvoorstelbaar hoeveel culturele schatten er in Egypte zijn opgegraven. Het moet een zeer intrigerende beschaving zijn geweest die daar 4000 geleden heeft bestaan. Vanuit Aswan hebben we ook Abu Simbel bezichtigd. De trip daar naar toe was facultatief, maar stond wel hoog op het lijstje. Ze hebben het tempelcomplex verplaatst omdat het dreigde onder te lopen bij de bouw van Aswandam. Het staat nu dus ergens in the middle of nowhere en wij konden er alleen met het vliegtuig naar toe. We hadden de vroege trip, dus waren om tien uur al weer terug in Aswan. In november 2003 zijn we een weekje zon gaan zoeken in Hurghada. Die hebben we gevonden en ook nog een hoop mooie dieren onder de waterspiegel. Foto’s daarvan zijn ook hier te vinden.

5 antwoorden op “Egypte”

 1. Leuke foto’s Piet, die van Hurghada.
  Vooral van Marian met haar nieuwe minnaar, is dit niet de vermomde Saddam???

 2. Hallo,
  vol belangstelling heb ik jullie verslagen gelezen en foto’s bekeken. Van de reizen die we zelf gemaakt hebben en van de reizen die we nog hopen te maken. Eind van dit jaar gaan we naar Egypte, dus de verhalen van die vakantie waren zeer interessant. Bedankt!
  Groeten uit Zwolle.
  PS: goede reizen gewenst voor de toekomst!

 3. Wij gaan ook in juli naar egypte. Jullie reisomschrijving was zeer inspirerend. We gaan niet naar de Sinai, maar wel een 4-daagse woestijntocht lang de oases maken. Verder de bekende bezienswaardigheden, die jullie ook hebben gedaan. Het zal wel warm worden, maar gelukkig is er volgens jullie (bijna) overal wel een biertje te scoren.
  met vriendelijke groet,
  arno doomen

 4. Samen met twee vriendinnen ga ik op 2 maart a.s. naar Egypte. Dit is een hartewens van mij die in vervulling gaat.
  Vanaf mijn 12e jaar ben ik helemaal idolaat van de oude egyptische cultuur. (ben nu 45 dus kun je nagaan hoe lang ik heb moeten wachten op een reis naar Egypte). Heb er heel veel zin in. Het lijkt alleen nog zo onwerkelijk. Jullie verslag en foto’s vond ik heel mooi. Vooral de onderwaterfoto’s in Hurghada. Ben ook zeker van plan te gaan snorkelen.

  mvg
  Mattie Verstegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *